Enchantee

Ιωάννα Ανδρίτσου : η επιτυχημένη σχεδιάστρια των κοσμημάτων Noilence


Αυτή την εβδομάδα το Madmazel και εγώ φιλοξενούμε μια προσωπικότητα εξαιρετικά επιτυχημένη στο κόσμο της μόδας και ιδιαίτερα σε κάτι που όλες οι γυναίκες αγαπάμε πολύ, το κόσμημα! Η Ιωάννα Ανδρίτσου είναι 35 ετών, κατοικεί στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με μεταπτυχιακό στα οικονομικά και με μακρά καριέρα σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Η Ιωάννα μας μιλά για τη ζωή της, τις επιλογές της, το ρίσκο που πήρε όταν άλλαξε εντελώς επαγγελματική πορεία και ασχολήθηκε επιχειρηματικά με το σχεδιασμό και τη παραγωγή κοσμήματος , την αγάπη της γι’αυτό αλλά και για τα επόμενα σχέδια της. Απολαύστε την!

portrait-1

  • Ποιες πιστεύεις πως είναι οι τρεις λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν την Ιωάννα;  Ι.Α: «Αποφασιστικότητα, επιμονή και τόλμη»

 

  • Πως αποφάσισες να αφήσεις μια πιο «συντηρητική» θα λέγαμε επαγγελματική πορεία και να ασχοληθείς με κάτι τόσο καλλιτεχνικό επιχειρηματικά, όπως είναι ο σχεδιασμός κοσμημάτων;

Ι.Α : «Από μικρή διέκρινα ότι ο χώρος της μόδας με τραβάει. Η απόφαση μου να ακολουθήσω τελικά μια επαγγελματική πορεία στον οικονομικό τομέα, ήταν βασισμένη περισσότερο στο ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο μου άρεσε πολύ και με έκανε να αισθάνομαι ασφάλεια. Όταν άρχισα όμως να το εξασκώ, συνειδητοποίησα ότι η φύση μου είναι όντως πιο καλλιτεχνική και ο μόνος τρόπος να εκφράσω αυτό που έχω μέσα μου, είναι να αρχίζω να σχεδιάζω. Μέσα από το σχεδιασμό κοσμήματος βρήκα εκείνη την ελευθερία έκφρασης που μου έλειπε στα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που τόλμησα να κάνω αυτή την αλλαγή και να κυνηγήσω αυτό που ονειρευόμουν πάντα.»

portrait-6

  • Αν γύριζες τον χρόνο πίσω θα έκανες ξανά αυτή την αλλαγή στη ζωή σου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή , λίγο αργότερα ή νωρίτερα;

I.A: «Η πρώτη μου σκέψη θα ήταν να απαντήσω νωρίτερα. Όμως ένα πράγμα που έχω μάθει στη ζωή μου είναι ότι όλα έρχονται τελικά σε εκείνη τη δεδομένη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Η πορεία μου στον οικονομικό τομέα μου πρόσφερε γνώσεις και εμπειρία που μετέπειτα με βοήθησαν και ακόμα με βοηθάνε να κάνω τις σωστές επιλογές όσον αφορά την διεύρυνση του δικού μου brand επιχειρηματικά.»

  • Ποια είναι τα βήματα που ακολουθείς για να σχεδιάσεις ένα κόσμημα; Τι προσπαθείς να επικοινωνήσεις μέσα από αυτά;

Ι.Α: «Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα όσον αφορά το σχεδιασμό. Τα βήματα έρχονται να ολοκληρώσουν την αρχική ιδέα μέσω της παραγωγής του. Και αυτό είναι που με ενθουσιάζει περισσότερο σε αυτό που κάνω. Όσον αφορά τον σχεδιασμό, όλα είναι ανοιχτά. Η έμπνευση έρχεται από τα πάντα γύρω μου, από εικόνες, αντικείμενα και ιστορίες που έχω ανάγκη να εξωτερικεύσω. Προσπαθώ να επικοινωνήσω συναίσθημα μέσα από ένα κόσμημα που παίρνει μορφή, όμως μέχρι να πάρει αυτή τη μορφή είναι απλά μία εικόνα στο μυαλό μου.»

portrait-3

  • Τα κοσμήματα σου χαρακτηρίζονται ως «πρωτόγονα φουτουριστικά», συμφωνείς με αυτό; Πως προέκυψε το brand name Noilence;

I.A: «Τα κοσμήματα μου θα έλεγα πως ναι, έχουν κάτι το πρωτόγονο, αρχέγονο και συνάμα μοντέρνο, φουτουριστικό. Χαρακτηρίζονται επίσης από τον μινιμαλισμό, και τις γεωμετρικές γραμμές. Το brand name “Noilence” προέκυψε σε μία στιγμή πολύ χαλαρή όπου εκεί μου κλίκαρε ότι αυτό το όνομα με χαρακτηρίζει και σαν άνθρωπο. Άλλες φορές επιλέγω την σιωπή και εκφράζομαι μέσα από αυτή, και άλλες φορές μου κάνει τόσο πολύ ο θόρυβος και αυτό που προκύπτει μέσα από έντονες καταστάσεις. Ο συνδυασμός των δύο είναι αυτό που προσπαθώ να βγάλω και στα κοσμήματα μου. Αυτό από μόνο του είναι μία ιστορία.»

  • Αυτό το καιρό κυκλοφορεί η νέα σου συλλογή , πες μας λίγα λόγια γι’ αυτήν;

I.A: «Αυτό το διάστημα κυκλοφορούν δύο συλλογές. Η «Linear Collection” που αφορά την χονδρική και η “Destroyer Collection” που αφορά το κομμάτι της λιανικής. Και οι δύο συλλογές κρατάνε σταθερή την αισθητική του μινιμαλισμού. Απλά αλλάζει η πηγή έμπνευσης. Η «Linear Collection” είναι βασισμένη σε πιο λιτές γραμμές και με αποτέλεσμα κοσμήματα που μπορούν να φορεθούν όλη μέρα, ενώ η “Destroyer Collection” είναι βασισμένη στο αίσθημα της ιδιαιτερότητας και της ροκ αισθητικής. Εδώ οι γραμμές είναι πιο τολμηρές και το αποτέλεσμα είναι κοσμήματα που θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει ως “statement pieces”.

portrait-5

  • Mε δεδομένο πως αυτό ήταν ένα όνειρο σου που έγινε πραγματικότητα, ποιος είναι ο επόμενος στόχος που θα ήθελες να δεις να υλοποιείται;

I.A: «Ο επόμενος μου στόχος είναι η μεγαλύτερη έκθεση και εδραίωση του brand σε καινούργιες αγορές στο εξωτερικό. Ήδη έχουν γίνει κάποια ενθαρρυντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με συνεργασίες στην Ευρώπη. To 2017 είναι μία χρονιά που θα ήθελα τα κοσμήματα μου να βρίσκονται σε ακόμα περισσότερα σημεία τοποθέτησης.»

  • Σε ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

I.A: » Ευχαριστώ πολύ και εγώ! «

 


 

Noilence woo – storefront

noilence-echo-collection_lookbook5      noilence-echo-collection_lookbook11

 

 

linear-collection_4noilence-echo-collection_lookbook21

Νανά Βεργή
follow me

Νανά Βεργή

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Ρέθυμνο και αν την ρωτήσεις θα σου πει πως θα ήθελε να μένει μόνιμα στη Κρήτη. Είναι λάτρης του κέντρου και της φασαρίας,αγαπάει τις βόλτες με το ποδήλατο και το περπάτημα στους δρόμους της Πλάκας. Αγαπάει πολύ τα ταξίδια και δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά.
Νανά Βεργή
follow me
Comments (0)

Απάντηση